Baking,  Brød og Rundstykker

Eltefritt speltbrød

Eltefritt brød tar litt tid men det er til gjengjeld lite jobb. Bare rør det sammen og glem det noen timer, enkelt ikke sant

INGREDIENSER

  • 700 g siktet speltmel
  • 1/2 ts tørrgjær
  • 1 ss flytende sirup eller honning
  • 1,5 ts salt
  • 5,5 dl kaldt vann
  • 1/2 dl appelsinjuice

Bruk en stor bolle og rør alle ingrediensene raskt sammen med ei sleiv eller lignende. Dekk bollen med plast og la den stå på benken i 12-18 timer.

Etter 12-18 timer tilsett 100 g siktet spelt og rør det sammen. Dekk bollen med plast og etterhev 2 timer

Etter 1,5 time sett ovn på 250 grader og sett inn ei gryte med lokk på nederste rille. La gryta stå i ovn i 30 minutter. Ta gryta ut og hvelv deigen oppi. Sett på lokket og sett gryta inn på nederste rille og stek i 30 minutter. Etter 30 minutter skru ned varmen til 200, ta av lokket og stek videre i 15 minutter. Avkjøl brødet på rist. Fint å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *