
Elgåsnipp

Dette er en sprø og søt snipp som har et raust dryss med sukker og kanel oppå. Det er mulig disse heter noe annet men jeg har aldri hørt noe annet navn enn snipp. Jeg har valgt å kalle dem Elgåsnipp da min far var fra Elgå og det er derfra jeg har oppskrifta. Disse ble bakt hele året, husker farmor alltid hadde snipp i skuffen i kjøkkenbordet.
Ca 60 stk
INGREDIENSER
- 2,5 dl kremfløte
- 1/2 dl vann
- 50 g smør
- 300 g sukker
- 4 ts hornsalt
- 600 g hvetemel
Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør alt raskt sammen. Kjevles ut til en tynn leiv (3-4 mm), bruk minst mulig mel. Strø på sukker og kanel. Ta et lett drag med kjevla over, da sitter det bedre fast. Bruk ei kaketrinse eller lignende og skjær i ruter

Legges på et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 7-8 minutter. De skal såvidt begynne å få litt farge. Avkjøl litt på stekebrettet før de flyttes forsiktig over på ei rist og avkjøles helt. Oppbevares i tett kakeboks av metall, kan også fryses.
Det er ikke mulig å kna opp igjen det som er avskjær fra rutene så alt blir stekt uansett fasong. De litt ukurante fasongene blir smaksprøver


Tjukksnipp

Fattigmann
Du vil kanskje også like

Brød i langpanne
27. august 2019
Peppersaus
9. juni 2020
2 kommentarer
jenny Gunda Mortensen
denne snippen baker også je som kommer fra Sømådal
Gro
Det vil jeg tro, Sømådalen er jo i samme område. Har dere noe navn på snippen?