Baking,  Kaker

Daimkake

Det kan nesten ikke bli bedre. Deilig nøttebunn, silkemyk krem, sjokolade og knasende daim. Syndig godt.

INGREDIENSER

  • 4 eggehviter
  • 150 g mandler
  • 150 g melis
  • 1 dobbel daim (56 g)

Stivpisk eggehvitene. Hakk mandlene med kniv eller kjør dem i en foodprossesor. Hakk daim. Bland mandler, melis og daim og vend dette forsiktig inn i eggehvitene. Kle bunnen på ei rundform på 24 cm med bakepapir og fordel røra oppi. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl kaka litt i forma før ringen fjernes. Avkjøl helt.

  • 1 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger. Ha alt unntatt smør i en kjele og varm opp på litt under middels varme, rør hele tiden. Rett før det koker ta kjelen av plata og hell kremen gjennom en sil for å få en glatt og fin krem. Rør inn smør, litt og litt. Sett i kjøleskapet til kremen er tykk nok til å smøres utover kakebunnen. Legg kakebunnen på et fat før kremen has på, den kan være vanskelig å flytte etterpå. Sett i kjøleskapet en times tid.

  • 100 g melkesjokolade
  • 3 ss fløte
  • 1 dobbel daim (56 g)

Smelt sjokolade og fløte sammen over vannbad. Avkjøl. Smør sjokoladen over den gule kremen. Hakk daim og dryss over.

Den bør stå i kjøleskapet litt før den spises for å få satt seg, hvis du klarer å vente da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *