Brytebrød med ost
Å lage brytebrød i langpanne er veldig praktisk, det er lite jobb og man får mye brød. Det blir litt som rundstykker men man slipper å stå å trille en og en, bare kjevler det utover og skjærer i ruter.
Denne gangen tilsatte jeg ost både i deigen og oppå, en litt enklere utgave av ostebriks.
2 langpanner
INGREDIENSER
- 1,3 liter lunkent vann
- 1 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g revet ost
- 1,9 kg hvetemel
- Topping: 200 g revet ost
Ha alt unntatt topping i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og del deigen i to. Legg hver del på hvert sitt bakepapirkledd stekebrett. Trykk eller kjevle den utover så den dekker hele brettet. Bruk en pizzaskjærer og del i ønsket antall ruter.
Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
Topp med revet ost og stek dem midt i ovn på 225 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist. Fine å fryse