Et smakfullt og godt brytebrød. Passer veldig godt som tilbehør til salat, grillmat og gryter. INGREDIENSER 2 dl melk 2,5 dl vann 1 pose tørrgjær 1/2 ts salt 50 g romtemperert smør i terninger 50 g revet ost 600 g hvetemel Lunk melk og vann til fingervarmt. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter. 50 g smør 3 ss persille 3 fedd hvitløk Grovt salt Finhakk persille og hvitløk. Smelt smøret og rør inn persille og hvitløk. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill hver del til runde boller og sett dem tett sammen i ei smurt paiform på ca 27 cm. Pensle på smør og hvitløksblandingen, strø på litt grovt salt. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses. Har du ikke paiform kan springform eller ei ildfast form også brukes.
Kopier og lim inn denne URL-en i ditt WordPress-nettsted for å bygge inn
Kopier og lim inn denne koden på nettstedet ditt for å bygge inn