
Brytebrød med hvitløk

Et smakfullt og godt brytebrød. Passer veldig godt som tilbehør til salat, grillmat og gryter.
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 2,5 dl vann
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 50 g revet ost
- 600 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- 50 g smør
- 3 ss persille
- 3 fedd hvitløk
- Grovt salt
Finhakk persille og hvitløk. Smelt smøret og rør inn persille og hvitløk.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill hver del til runde boller og sett dem tett sammen i ei smurt paiform på ca 27 cm. Pensle på smør og hvitløksblandingen, strø på litt grovt salt. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.
Har du ikke paiform kan springform eller ei ildfast form også brukes.

Syltetøyboller
Du vil kanskje også like

Ovnsbakt torsk med dill og rekesaus
15. januar 2020
Vepsebol med hvit sjokolade
27. november 2019