Brød i langpanne
27. august 2019
Å bake brød i langpanna er veldig praktisk, ikke er det så mye mere jobb heller. Man sitter igjen med mye brød så man slipper å bake så ofte. Bare frys og ta opp når det trengs.
4 brød
INGREDIENSER
- 1,5 liter lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 200 g frø
- 300 g sammalt hvete, grov
- 300 g sammalt hvete, fin
- 2 ts salt
- 1,3 kg hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den sammen. Del i 4 like deler og form til brød. Legges i smurt eller bakepapirkledd langpanne, ca 30×40. Dekk med et klede og etterhev ca 1 time, brødene skal dobles i størrelse.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 1 time. Avkjøl på rist
Nyere