Brioche
Brioche er et smakfullt brød med masse smør og egg i deigen. Det er et franskt brød som serveres til frokost, gjerne sammen med syltetøy. Jeg valgte å lage med en dekorativ flette på toppen men man kan selvsagt sløyfe det og bare legge de rett i forma.
2 brød
INGREDIENSER
- 1 ss tørrgjær
- 3 dl lunkent vann
- 400 g hvetemel
- 1/2 ts salt
Bland dette sammen og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 40 minutter.
- 150 g romtemperert smør
- 50 g sukker
- 4 egg
- 450 g hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt, pisk inn ett og ett egg. Hell denne blandingen i den ferdighevede deigen og elt det inn sammen med melet, eltes 10 minutter.
Ha deigen på melet underlag, kna den lett sammen og del deigen i to. Ta av en liten del og del denne i tre, rull til lange pølser og flett til ei flette. Legg den største delen i ei smurt brødform (1,5 – 2 liter) og legg fletta oppå. Dytt enden på fletta under så den ikke kryper opp under steking. Gjenta med den andre delen.
Fyll kummen med varmt vann og sett ei rist over. Sett brødformene oppå, dekk med et klede og etterhev til brødene har doblet seg, 1-2 timer.
Pensle med egg og stek på nederste rille på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. De kan fryses men bør brukes innen 3 måneder.