Banankake i langpanne med sjokoladekrem
28. januar 2021
Har man noen brune bananer er de perfekte å bruke i kaker. Sjokoladekrem på toppen er ekstra digg
1 langpanne på ca 25×35 cm
INGREDIENSER
- 200 g romtemperert smør
- 200 g hvitt sukker
- 150 g brunt sukker
- 3 egg
- 1 ts kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 1 beger creme fraiche (3 dl)
- 4 bananer
- 500 g hvetemel
Pisk smør og sukker luftig og tilsett ett og ett egg, mikses godt sammen.
Mos bananene med en gaffel og rør dem inn vekselvis med det tørre og creme fraiche.
Kle ei lita langpanne på ca 25×35 cm med bakepapir og fordel røra oppi.
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 45 minutter. Avkjøles helt på rist.
SJOKOLADEKREM
- 100 g smør
- 3 ss kakao
- 1/2 dl kaffe
- 1 ts vaniljesukker
- 400 g melis
Smelt smøret og rør inn kaffe og kakao.
Tilsett vaniljesukker og melis og pisk det godt sammen, bruk gjerne en håndmikser. Avkjøl kremen litt så den tykner og bre den på den avkjølte bunnen.
Kan fryses.
Nyere