Banancupcakes med sjokoladefrosting
8. april 2020
Med noen overmodne bananer kan man lage cupcakes. Pyntes de raust med frosting blir de veldig flotte.
10-12 stk, avhengig av størrelse former man bruker.
INGREDIENSER
- 100 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 2 bananer
- 2 egg
- 1/2 dl melk
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 200 g hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt. Mos bananene med en gaffel og miks dem inn sammen med eggene. Sikt inn det tørre og hell i melk, miks det godt sammen.
Fordel røra i muffinsformer, sett gjerne formene i et muffinsbrett så de holder formen under steking. Jeg brukte litt store former og fikk 11 stk.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl på rist
Sjokoladefrosting
- 150 g romtemperert smør
- 200 g melis
- 2 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss melk
Ha alt unntatt melka i en bolle og pisk det til en tykk og kremete krem. Miks inn melk.
Sprøyt eller smør kremen på de kalde cupcakesene. Oppbevares i kjøleskap, kan fryses.
Forrige
Eltefrie rundstykker - halvgrove
Nyere