Fisk,  Middag

Baconsurret torsk med sandefjordsmør

En nydelig fiskemiddag som passer like godt som hverdagsmiddag som til festmiddag.

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2×125 g torskefilet
  • 4 skiver bacon

Fjern eventuelt skinn og bein på fisken og surr den i bacon. Stek den raskt på begge sider i ei stekepanne. Legg fisken i ei ildfast form og stek på 200 grader i 15-20 minutter.

SANDEFJORDSMØR

  • 1,25 dl kremfløte
  • 75 g smør
  • Halv håndfull hakket persille
  • Salt, hvit pepper og sitronsaft

Del smøret i terninger. Kok opp fløten og la den småkoke i 2 minutter, pass på så det ikke koker over. Ta kjelen av platen og visp inn smøret. Tilsett hakket persille og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg.

Kokte poteter og grønnsaker er godt til, varier gjerne grønnsaker etter sesong.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *