Baconsurret torsk med sandefjordsmør
8. juli 2019
En nydelig fiskemiddag som passer like godt som hverdagsmiddag som til festmiddag.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 2×125 g torskefilet
- 4 skiver bacon
Fjern eventuelt skinn og bein på fisken og surr den i bacon. Stek den raskt på begge sider i ei stekepanne. Legg fisken i ei ildfast form og stek på 200 grader i 15-20 minutter.
SANDEFJORDSMØR
- 1,25 dl kremfløte
- 75 g smør
- Halv håndfull hakket persille
- Salt, hvit pepper og sitronsaft
Del smøret i terninger. Kok opp fløten og la den småkoke i 2 minutter, pass på så det ikke koker over. Ta kjelen av platen og visp inn smøret. Tilsett hakket persille og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg.
Kokte poteter og grønnsaker er godt til, varier gjerne grønnsaker etter sesong.
Forrige
Søtt og Salt
Nyere