Appelsinkake
7. juli 2019
En saftig og god formkake med en deilig smak av appelsin
INGREDIENSER
- 2 egg
- 150 g sukker
- 50 g smør
- 200 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 1/2 dl appelsinjuice (saft av ca 1/2 appelsin)
- 1 ss valmuefrø
- Finrevet skall av 1 appelsin (kun det gule av skallet)
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt de tørre ingrediensene og vend dette inn vekselvis med melk, smør og appelsinjuice. Rør inn appelsinskall og valmuefrø.
Smør ei brødform på 1,5 liter, bruk gjerne bakepapir i bunnen og hell røra oppi.
Stekes på nederste rille på 180 grader i 45-50 minutter. Ta kaka ut av forma og avkjøl på rist.
Melisglasur av melis og appelsinjuice er godt oppå.
Forrige
Pizza med biff og bearnaise
Nyere