Urtebrød i langpanne
6. juli 2019
Et skikkelig godt brød. Passer supert som tilbehør til supper, gryter, salat, egentlig alt som brød passer til.
INGREDIENSER
- 1 pose tørrgjær
- 4 dl lunkent vann
- 2 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 dl finhakket persille
- 1/2 dl finhakket gressløk
- 50 g revet ost
- 600 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45minutter.
TOPPING
- 1 rødløk
- 3 ss olje
- Grovt salt
Skrell og del rødløken i skiver
Dekk ei langpanne på ca 25×35 cm med bakepapir. Hell deigen oppi og klem den utover så den dekker forma. Trykk noen fordypninger med fingrene og hell over olje, legg på løken og strø på ønsket mengde grovt salt. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist. Fin å fryse
Forrige