Saftig sjokoladekake i langpanne
Langpannekaker er kjekt å lage, man får mye kake. Passer like godt i både barne og voksenbursdag, bare ha på strøssel eller annen pynt som passer anledningen.
Jeg syns det er godt med kaffe i glasuren men ikke alle er like enige i det. Bare bytt det med f.eks melk, vann eller appelsinjuice. Kan også droppes helt, juster da litt ned på mengden på melisen.
1 langpanne ( ca 30×40 cm)
INGREDIENSER
- 300 g smør
- 350 g sukker
- 500 g hvetemel
- 2 ts natron
- 4 ss kakao
- 1 boks rømme (3 dl)
- 4 egg
Smelt smøret og avkjøl det. Bland det tørre i en bolle rør det godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med k-spade. Rør inn rømme og smør, blandes godt. Rør inn ett og ett egg og miks det til en glatt røre.
Kle ei langpanne med bakepapir og hell røra oppi, bre den utover. Stekes på nederste rille på 180 grader 20-30 minutter. Avkjøl
GLASUR
- 200 g smør
- 6 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl ferdig kaffe
- 800 g melis
Smelt smøret og rør inn kakao og kaffe. Bruk kjøkkenmaskin med k-spade og miks inn resten. Bre kremen på kaka og ha på ønsket strøssel/pynt, jeg har brukt kokos. Kan fryses
3 kommentarer
Tina
Skikkelig god sjokoladekake!
Arnhild
Fulgt oppskriften til punkt og prikke. Selve bakgrunnen er tørr og totalt smakløs, i hvert fall til å være sjokoladekake med rømme attpå til… Koster ikke bort ingredienser til toppingen her nei.
Gro
Så synd at den ikke falt i smak