Sjokoladeostekake med browniebunn og karamellsaus
Sjokolade, sjokolade og litt sjokolade, må jo bli godt det. Med litt karamellsaus på toppen blir det ekstra godt.
INGREDIENSER
Browniebunn
- 250 g sukker
- 150 g hvetemel
- 4 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- Litt salt
- 2 egg
- 150 g smør
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Bland det tørre sammen i en bolle og rør inn smør og egg. Kle ei rundform på 24 cm med bakepapir og hell røra oppi.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter.
Avkjøl kaka litt, ta av ringen og vask den. Avkjøles helt.
Ostekrem
- 300 g melkesjokolade
- 200 g naturell kremost
- 3 dl fløte
- 100 g melis
- 2 ts vaniljesukker
Smelt sjokoladen og avkjøl den. Bland ost, fløte, melis og vaniljesukker i en bolle og pisk det til en tykk krem. Vend inn den avkjølte sjokoladen.
Fjern bakepapiret fra browniebunnen og legg den på et kakefat. Sett den vaskede kakeringen på og hell ostekremen oppi. Glatt til toppen. Legg litt plastfolie over ringen, ikke ned på kaka, og sett i kjøleskapet i natta over.
KARAMELLSAUS
- 1/2 dl fløte
- 2 ss brunt sukker
- 25 g smør
- Ei klype salt
- 25 g hakket hvit sjokolade
Ha fløte, smør og sukker i en kjele. Kok opp under omrøring, ta kjelen av plata og rør inn salt og sjokolade. Avkjøl.
Bruk en skarp kniv og før den langs kanten på kakeringen og ta av ringen. Hell karamellsaus oppå og pynt om ønskelig med litt hakket hvit sjokolade.