Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Brytebrød med hvitløk

Et smakfullt og godt brytebrød. Passer veldig godt som tilbehør til salat, grillmat og gryter.

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 50 g revet ost
  • 600 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

  • 50 g smør
  • 3 ss persille
  • 3 fedd hvitløk
  • Grovt salt

Finhakk persille og hvitløk. Smelt smøret og rør inn persille og hvitløk.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill hver del til runde boller og sett dem tett sammen i ei smurt paiform på ca 27 cm. Pensle på smør og hvitløksblandingen, strø på litt grovt salt. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.

Har du ikke paiform kan springform eller ei ildfast form også brukes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *