Brytebrød med hvitløk
Et smakfullt og godt brytebrød. Passer veldig godt som tilbehør til salat, grillmat og gryter.
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 2,5 dl vann
- 1 pose tørrgjær
- 1/2 ts salt
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 50 g revet ost
- 600 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt. Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- 50 g smør
- 3 ss persille
- 3 fedd hvitløk
- Grovt salt
Finhakk persille og hvitløk. Smelt smøret og rør inn persille og hvitløk.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill hver del til runde boller og sett dem tett sammen i ei smurt paiform på ca 27 cm. Pensle på smør og hvitløksblandingen, strø på litt grovt salt. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.
Har du ikke paiform kan springform eller ei ildfast form også brukes.