Sukkerfri sjokolademoussekake
INGREDIENSER
NØTTEBUNN
- 5 eggehviter
- 200 g mandler
- 1,5 dl natreen strø
- 1 ts bakepulver
Hakk mandlene i en foodprossesor, bland natreen og bakepulver med mandlene. Stivpisk eggehvitene og vend inn mandelblandingen. Dekk bunnen på ei 24 cm rundform med bakepapir og smør kantene. Hell røra oppi og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist. Vask kakeringen, den trengs senere.
SJOKOLADEMOUSSE
- 100 g sukkerfri mørk sjokolade
- 1,5 dl fløte
- 2 egg
- En klype salt
Skill eggene og stivpisk eggehvitene sammen med saltet. Smelt sjokoladen sammen med 0,5 dl av fløten i en kjele, avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Pisk resten av fløten til krem og rør denne inn i sjokoladen, vend tilslutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Legg den avkjølte kakebunnen på et fat og sett kakeringen rundt. Hell oppi sjokolademoussen og sett i kjøleskapet i minimum 4 timer. Løsne kakeringen forsiktig med en kniv.
Pynt gjerne med friske bær rett før servering, da blir den frisk og god.