Baking,  Kaker

Sukkerfri sjokolademoussekake

INGREDIENSER

NØTTEBUNN

  • 5 eggehviter
  • 200 g mandler
  • 1,5 dl natreen strø
  • 1 ts bakepulver

Hakk mandlene i en foodprossesor, bland natreen og bakepulver med mandlene. Stivpisk eggehvitene og vend inn mandelblandingen. Dekk bunnen på ei 24 cm rundform med bakepapir og smør kantene. Hell røra oppi og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist. Vask kakeringen, den trengs senere.

SJOKOLADEMOUSSE

  • 100 g sukkerfri mørk sjokolade
  • 1,5 dl fløte
  • 2 egg
  • En klype salt

Skill eggene og stivpisk eggehvitene sammen med saltet. Smelt sjokoladen sammen med 0,5 dl av fløten i en kjele, avkjøl litt og rør inn eggeplommene. Pisk resten av fløten til krem og rør denne inn i sjokoladen, vend tilslutt inn de stivpiskede eggehvitene.

Legg den avkjølte kakebunnen på et fat og sett kakeringen rundt. Hell oppi sjokolademoussen og sett i kjøleskapet i minimum 4 timer. Løsne kakeringen forsiktig med en kniv.

Pynt gjerne med friske bær rett før servering, da blir den frisk og god.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *