Julekake med kondensert melk
Denne inneholder blant annet usøtet kondensert melk og det gir et saftig og mykt resultat i tillegg til ekstra god smak. Jeg bruker kun rosiner men tilsett gjerne sukat også hvis ønskelig
- 3 dl lunkent vann
- 1 boks usøtet kondensert melk
- 150 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 1 egg + 1 til pensling
- 2 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
- 850 g hvetemel
- 100 g romtemperert smør
- 200 g rosiner
Ha alt unntatt smør og rosiner bakebollen og elt det godt. Tilsett litt og litt smør og elt til alt smøret er eltet godt inn. Ha i rosiner og elt det raskt sammen så rosinene er godt fordelt i deigen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse.
Smør 2 brødformer på ca 1,8 liter, bruk gjerne matpapir eller bakepapir i bunnen.
Hell deigen på melet underlag og del i 2, form til 2 pølser og legg de i hver sin brødform. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse.
Pensle med egg. Stekes på nederste rille på 175 grader i ca 35 minutter. Syns du den begynner å bli mørk kan bakepapir legges på toppen siste del av steketiden. Avkjøles på rist. Kan fryses