Kolakaker
28. november 2024
Svenske knallgode småkaker som smaker karamell, derav navnet kolakaker (karamellkaker). Lag mange når du først holder på, disse får ben å gå på
ca 45 stk
- 200 g romtemperert smør
- 200 g sukker
- 2 ss lys sirup
Piskes til luftig smørkrem
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 300 g hvetemel
Has i smørkremen og røres sammen for hånd.
Del deigen i 4 og rull pølser som er like lange som langsiden på et stekebrett. Legg et bakepapir på stekebrettet og legg 2 pølser oppå, trykk de litt flatere. Stek 2 om gangen så de ikke flyter inn i hverandre
Stekes midt i ovn på 180 grader 8-13 minutter. Kort steketid for litt seige, lengre for sprø.
Skjæres på skrå mens de er varme, avkjøl litt før de deles fra hverandre og flyttes over på rist for å avkjøles helt
Oppbevares i tett kakeboks av metall
Forrige