Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Kolakaker

Svenske knallgode småkaker som smaker karamell, derav navnet kolakaker (karamellkaker). Lag mange når du først holder på, disse får ben å gå på

ca 45 stk

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 2 ss lys sirup

Piskes til luftig smørkrem

  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 300 g hvetemel

Has i smørkremen og røres sammen for hånd.

Del deigen i 4 og rull pølser som er like lange som langsiden på et stekebrett. Legg et bakepapir på stekebrettet og legg 2 pølser oppå, trykk de litt flatere. Stek 2 om gangen så de ikke flyter inn i hverandre

Stekes midt i ovn på 180 grader 8-13 minutter. Kort steketid for litt seige, lengre for sprø.

Skjæres på skrå mens de er varme, avkjøl litt før de deles fra hverandre og flyttes over på rist for å avkjøles helt

Oppbevares i tett kakeboks av metall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *