Laks i folie
Fisk i folie er en enkel og grei måte å lage fisk på. Man kan bruke de grønnsakene man vil og den fisken man liker best. Ta med barna på matlagingen og la de velge sine egne grønnsaker.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 100 g gulrot
- 50 g purre
- 50 g brokkoli
- 50 g polkabeter
- 4 skiver sitron
- 300 g laks
- Litt smør eller olje
- Salt og pepper
- Fersk dill
Skrell/rens grønnsakene og del de i mindre biter. Gulrot og beter tar litt lengre tid på å bli ferdig så del de i tynne skiver. Fordel grønnsakene på 2 ark aluminiumsfolie. Krydre med salt og pepper og legg sitronskivene på toppen. Del laksen i porsjonssrykker, fjern eventuelt skinn og bein. Krydre fisken med salt og pepper og legg de oppå sitronskivene. Legg en liten kvast dill oppå og litt smør i små terninger rundt. Pakk sammen pakkene og stek de i ovn på 180 grader i 15-20 minutter
Som tilbehør smaker det godt med kokte poteter og dillrømme.
Dillrømme
- 6 ss rømme
- 1-2 ss finhakket dill
- Salt, hvit pepper og sitronsaft
Bland rømme og dill og smak til med resten.