Urtestykker
5. november 2024
Myke gode rundstykker med urter og hvitløk. Passer supert som tilbehør eller med kjøttpålegg på.
- 1 boks usøtet kondensert melk
- 3 dl lunkent vann
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket persille
- 0,5 ts tørket basilikum
- 0,5 ts salt
- 1 ss tørrgjær
- 700 g hvetemel
Ha alt i en kjøkkenmaskin og elt det minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse
Topping/Pensling
- Egg, sammenvispet
- Sesamfrø
- Røkt salt
Ha litt mel på benken og ha deigen oppå, del i 9 like deler. Trill til boller, settes i smurt form ca 26 cm, jeg har brukt ei paiform. Legg et klede over og hev til dobbel størrelse.
Pensle med egg og strø på sesamfrø og røkt salt
Stekes på nederste rille på 200 grader ca 35 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses
Forrige