Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Focaccia i langpanne

En luftig og god focaccia som krever minimalt med jobb, bare å røre kjapt sammen. Dette blir til ei stor langpanne og det som ikke skal spises med en gang kan enkelt fryses til senere

  • 8 dl lunkent vann
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 3 ss honning eller sirup
  • 1,1 kg hvetemel
  • 5 ss olje

Ha alt unntatt olje i en bolle og rør det godt sammen, jeg bruker bare ei sleiv. Tilsett olje og rør den inn. Deigen skal være litt klissete.

Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse

Kle ei langpanne på 35×40 med bakepapir og hell deigen oppi, trykk den utover. Dekk med et klede og etterhev 30 minutter

Hell over 4 ss olje og strø på ønsket mengde grovt salt. Ønskes noen urter på kan det strøs på nå

Stekes på nederste rille på 225 grader 25-30 minutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *