Focaccia i langpanne toppet med kylling og pesto
Myk og god focaccia med digg topping. Passer supert til supper, salater eller alene, du bestemmer
- 5 dl vann
- 1 ss tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 2 ss honning
- 600 g hvetemel
- 3 ss olje
Ha alt unntatt olje i en bolle og rør det godt sammen, deigen skal være klissete. Rør inn olje. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse.
Topping
- 1 kyllingfilet
- 8-10 cherrytomater
- 2 ss olje
- 2 ss pesto
- grovt salt
- ca 50 g revet mozzarella
Del kyllingfilet i små biter og stek det i ei panne, alternativt kan ferdig grillet kylling brukes
Del cherrytomatene i 2
Kle ei form på 25×30 med bakepapir og hell focacciadeigen oppi. Trykk den utover, litt olje på hendene gjør at deigen ikke klistrer seg fast.
Hell over olje, legg pesto i små klatter oppå. Fordel kylling og tomater oppå og trykk det litt ned i deigen. Strø på litt grovt salt og avslutt med ost.
Etterhev 30 minutter
Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter
Kan fryses