Baking,  Brød og Rundstykker,  Tilbehør

Focaccia i langpanne toppet med kylling og pesto

Myk og god focaccia med digg topping. Passer supert til supper, salater eller alene, du bestemmer

  • 5 dl vann
  • 1 ss tørrgjær
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss honning
  • 600 g hvetemel
  • 3 ss olje

Ha alt unntatt olje i en bolle og rør det godt sammen, deigen skal være klissete. Rør inn olje. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse.

Topping

  • 1 kyllingfilet
  • 8-10 cherrytomater
  • 2 ss olje
  • 2 ss pesto
  • grovt salt
  • ca 50 g revet mozzarella

Del kyllingfilet i små biter og stek det i ei panne, alternativt kan ferdig grillet kylling brukes

Del cherrytomatene i 2

Kle ei form på 25×30 med bakepapir og hell focacciadeigen oppi. Trykk den utover, litt olje på hendene gjør at deigen ikke klistrer seg fast.

Hell over olje, legg pesto i små klatter oppå. Fordel kylling og tomater oppå og trykk det litt ned i deigen. Strø på litt grovt salt og avslutt med ost.

Etterhev 30 minutter

Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter

Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *