Boller med sitronkrem og blåbær
Finnes det noe bedre enn fersk gjærbakst? Det er ihvertfall noe av det beste jeg får og med litt fyll blir det helt uimotståelig.
20 stk
INGREDIENSER
- 4 dl lunken melk
- 1 egg
- 75 g sukker
- 1/2 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 700 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
SITRONKREM
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- Skall og saft av 1 sitron
- 2 eggeplommer
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 20 g maisenna
Ha alt i en kjele og varm opp til kremen tykner. Bruk medium varme og rør hele tiden. Ta kjelen av plata rett før det koker og sil den over i en ren bolle. Fyll litt kaldt vann i kummen og sett bollen i. Rør til den er avkjølt.
I tillegg trengs ca 100 g blåbær
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to like deler. Kjevle hver del ut til et rektangel på 50×20. Del i 2 på langs og deretter i 5. Man har da 10 ruter.
Fordel halvparten av sitronkremen og halvparten blåbæra i midten av rutene. Ta de 4 hjørnene opp og samle dem, knip godt langs kanten så den blir tett. Legges med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.
Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl bollene litt, pensle med smeltet smør og dypp dem i sukker. Kan fryses