Yoghurtkake med sitron og bringebær
22. april 2021
Yoghurt gir et saftig resultat og med sitron i blir det også både friskt og godt.
1 kake, brødform ca 1,5 liter
INGREDIENSER
- 2 egg
- 150 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 50 g smør, smeltet og avkjølt
- 2 dl vaniljeyoghurt
- 4 ss sitronsaft
- Skall av en 1/2 sitron
- 200 g hvetemel
- 100 g bringebær, ferske
Bruk et zestjern eller lignende og finriv sitronskallet. Kun det gule skal brukes, det hvite er bittert.
Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn alt unntatt bringebær.
Smør ei brødform, ca 1,5 liter, legg gjerne litt bakepapir i bunnen. Hell røra oppi og legg bringebær på toppen.
Stekes på nederste rille på 180 grader i ca 50 minutter. Avkjøl litt i forma før den forsiktig hvelves ut og avkjøles helt på rist.
Lag melisglasur av melis og sitronsaft, pynt gjerne med bringebær.
Forrige