Smuldrepai med aprikoser og bringebær
17. juli 2019
Frukt eller bær med smuldretopping er raskt å lage og smaker nydelig. Nyt den gjerne lunken med pisket krem eller is.
INGREDIENSER
- 1 boks halve aprikoser i lake (410 g)
- 100 g frosne bringebær
Hell laken fra aprikosene i en kjele og kok den inn til en tykk sirup, skal være igjen ca 5 ss.
Legg aprikosene i ei 23 cm paiform og legg bringebær rundt. Pensle med den innkokte laken.
SMULDRETOPPING
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g havregryn
- 100 g sukker (gjerne halvparten hvitt/brunt)
Ha alt i en bolle og smuldre det sammen med fingrene til en grynete masse. Fordel dette over aprikosene og bringebærene.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter
Forrige
Brownies med cashewnøtter
Nyere