Ovnsbakt lange med moste erter og sandefjordsmør
Lange er en nydelig og mild fisk som kan brukes til det meste, kokt, stekt, bakt og i fiskemat.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 400 g langefilet
- Smør
- Salt og pepper
Skyll og tørk fisken. Krydre den med salt og pepper og legg den i ei ildfast form. Legg i noen klikker smør og bak den midt i ovn på 200 grader i 10-15 minutter
MOSTE ERTER
- 1/2 pose frosne erter
- 1/2 rødløk
- 3 ss fløte
- Salt og pepper
Kok ertene møre i lettsaltet vann.
Finhakk rødløk og stek den myk i litt smør. Ha i ertene og mos det lett med en potetstamper. Rør inn fløte og smak til med salt og pepper
SANDEFJORDSMØR
- 1,25 dl fløte
- 75 g smør i terninger
- Halv håndfull hakket persille
- Salt, hvit pepper og sitronsaft
Kok opp fløte og la den koke 2 minutter, pass på så det ikke koker over.
Ta kjelen av plata og visp inn smøret.
Tilsett persille og smak til med salt, hvit pepper og sitronsaft.
Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg.
Server med kokte poteter