Sjokoladekake
Det er ikke lett å si nei til et stykke sjokoladekake. Saftig og god kake med en deilig glasur.
Fremgangsmåten på bunnen er noe annerledes enn man er vandt med, men resultatet blir faktisk veldig bra.
INGREDIENSER
- 2 egg
- 225 g sukker
- 125 g smør
- 1 dl melk
- 4 ss kakao
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 175 g hvetemel
Pisk egg og 175 g av sukkeret til eggedosis.
Ha smør, kakao og resten av sukkeret i en kjele og varm opp til smøret er smeltet, rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. Tilsett melk og kok opp.
Sett mikseren med eggedosisen på full hastighet og hell den kokende melkeblandingen i. Skru ned hastigheten og tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker og bland godt.
Kle ei rundform på 22 cm med bakepapir og hell røra oppi. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 35 minutter. Avkjøl litt i forma før ringen tas av. Avkjøles helt på rist.
GLASUR
- 200 g smør
- 100 g kokesjokolade
- 500 g melis
- 1 egg
Smelt smør og sjokolade sammen i en kjele. Ta kjelen av plata og pisk inn egg og melis.
Sett glasuren i kjøleskapet til den har blitt helt kald, ca 1 time. Bruk en håndmikser og pisk opp kremen.
Del kakebunnen i to og smør halvparten av kremen mellom bunnene og resten oppå og rundt kaka. Bunnen er litt skjør så vær lett på hånden.
Brukes lys kokesjokolade i kremen får kremen en karamellaktig smak, den blir også veldig søt. Jo mørkere sjokolade jo rikere smak på kremen, så bruk det du liker best.
Kan fryses
Jeg har brukt tip 1M, pyntet med sølvkuler og hvit sjokolade.