Halvgrove rundstykker
14. januar 2021
Saftig og gode rundstykker.
15 stk
INGREDIENSER
- 3 dl vann
- 2 dl melk
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss honning
- 50 g knuste linfrø
- 500 g kornbrød-blanding
- 200 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Deigen skal være litt klissete.
Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag, del i 15 like deler. Form til runde eller avlange rundstykker. Legges på bakepapirkledd stekebrett, dekk med et klede og etterhev ca 40 minutter.
Stekes midt i ovn på 225 grader ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.
Kornbrød-blanding er en ferdig melblanding som kjøpes i dagligvarebutikker, står i bakehylla.