Smørbrødkake med laks og reker
Smørbrødkake er en fryd for både øyne og gane. Med masse fyll og raus topping metter det mange.
1 kake, gir 8-10 biter
INGREDIENSER
Det trengs 18 skiver loff uten skorpe
FYLL LAG 1
- 250 g laksefilet
- 125 g kremgo naturell
- 2 dl creme fraiche
- Salt og pepper
- 1/2 liten rødløk
Fisken trekkes i lettsaltet vann til den er ferdig, ca 10 minutter. Rens fisken for skinn og bein, del i mindre biter og avkjøl helt.
Bruk en håndmikser og pisk kremost og creme fraiche til en tykk krem. Smak til med salt og pepper.
Finhakk rødløk og bland dette inn i kremost-blandingen.
FYLL LAG 2
- 200 g reker
- 1 pose majones (ca 115 g)
- 3 hardkokte egg
- 1 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Brukes reker i lake så skyll dem i kaldt vann. Legg tilside litt av rekene til å ha på toppen.
Finnhakk eggene og bland dette med majones og gressløk. Smak til med salt og pepper.
TOPPING
- 125 g kremgo naturell
- 2 dl creme fraiche
Pisk dette med en håndmikser til en tykk krem.
- 150 røkelaks
- 2 hardkokte egg i båter
- Ca 1/2 pakke spirer
- Tynne skiver av rødløk
- Reker
- Små gule og rød tomater
- Skiver av agurk
- Tynne skiver av sitron
- Dill
MONTERING
Legg 6 loffskiver på et fat og smør kremost-blandingen til fyll 1 utover. Fordel den kokte laksen over.
Legg på 6 loffskiver og smør eggesalaten utover. Fordel rekene oppå.
Legg på de siste 6 loffskivene og smør toppingen på toppen og sidene.
Hvordan du pynter er helt valgfritt men jeg hadde spirer langs kanten og resten av fyllet langs kanten på toppen.
La den gjerne stå å trekke smak i kjøleskapet en stund før den spises. Dekk med plastfolie.