Fingerkrem
Nydelige småkaker med et skikkelig digg fyll. Disse småkakene heter også Saudakjeks.
Ca 100 stk
INGREDIENSER
- 250 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 3 ss fløte
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g potetmel
- 350 g hvetemel
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett resten og rør det raskt sammen. Pakk inn deigen og sett i kjøleskapet minimum 1 time, gjerne natten over.
Kna deigen så den blir myk. Strø litt mel på benken og kjevle ut til en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut rundinger på ca 5 cm i diameter. Bruk et glass eller små pepperkakeformer som jeg har gjort.
Legges på bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovn på 180 grader i 6-8 minutter. De skal være lyse på begge sider.
Avkjøles helt på rist.
FYLL
- 150 g delfiafett
- 150 g melis
- Rom essens
Smelt delfiafettet og rør inn melis. Bruk en visp så det blir helt glatt. Smak til med rom essens, det skal smake godt med rom.
Sett kremen i kjøleskapet til den stivner, ca 1 time
Legg kakene sammen to og to med litt av fyllet imellom.
Oppbevares i tett kakeboks.