Kålstuing
1. oktober 2020
Har man en liten rest med hodekål er det supert å bruke den til stuing. Kålstuing passer godt som tilbehør til f.eks stekt flesk, kjøttkaker, stekte pølser og mye mer.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 250 g hodekål
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2,5 dl kokevannet fra kålen
- 2 dl melk
- Salt
- Hvit pepper
- Muskat
Del kål i små terninger og kok de møre i lettsaltet vann. Hell av vannet men spar 2,5 dl til sausen.
Smelt smøret og rør inn melet. Spe med kokevannet og melk til en tykk saus. La det småkoke i ca 5 minutter. Rør ofte så det ikke svir seg i bunnen.
Smak til med salt, hvit pepper og muskat. Tilsett den kokte kålen og la alt bli gjennomvarmt.
Kålstuing kan fryses.
Forrige