Tilbehør

Kålstuing

Har man en liten rest med hodekål er det supert å bruke den til stuing. Kålstuing passer godt som tilbehør til f.eks stekt flesk, kjøttkaker, stekte pølser og mye mer.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 250 g hodekål
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl kokevannet fra kålen
  • 2 dl melk
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Muskat

Del kål i små terninger og kok de møre i lettsaltet vann. Hell av vannet men spar 2,5 dl til sausen.

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med kokevannet og melk til en tykk saus. La det småkoke i ca 5 minutter. Rør ofte så det ikke svir seg i bunnen.

Smak til med salt, hvit pepper og muskat. Tilsett den kokte kålen og la alt bli gjennomvarmt.

Kålstuing kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *