Semulepudding med rød saus
Er det noe som bringer tilbake gode minner fra barndommens dessert så er det nettopp semulepudding med rød saus. Dette sto ofte på menyen, spesielt på søndager.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 liter melk
- 100 g semulegryn
- 3 ss sukker
- 1 egg
- Mandeldråper
Kok opp melk og dryss i semulegryn under omrøring. La det småkoke 10-15 minutter til grynene er møre. Rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.
Visp sammen egg og sukker. Trekk kjelen av plata og rør inn eggeblandingen. Sett kjelen tilbake på plata og gi det et raskt oppkok, rør hele tiden. Smak til med mandeldråper.
Hell puddingen over i ei skål eller i porsjonsformer. Avkjøl litt. Strø litt sukker på toppen for å hindre snerk, dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet til den har stivnet.
RØD SAUS
- 2,5 dl solbærsirup eller annen rød saft
- 2 dl vann
- 2 ts potetmel + litt vann
Kok opp saft og vann. Rør potetmelet ut i litt vann og visp dette inn i safta. Gi et raskt oppkok. Avkjøl litt før sausen helles i ei mugge og settes i kjøleskapet.