Blomster focaccia
23. juli 2020
Focaccia er noe av det beste som finnes, passer til alt syns jeg og ikke bare til tapas. Dekorerer man toppen med et blomstermotiv tar den seg veldig godt ut på bordet også.
INGREDIENSER
- 3,5 dl lunkent vann
- 1 ss tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss flytende honning
- 450 g hvetemel
- 2 ss nøytral olje
Ha alt unntatt olja i en bolle og rør det raskt sammen med ei sleiv. Ha i olja og rør det raskt sammen. Dekk med et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Smør eller kle ei paiform på ca 27 cm og hell deigen oppi. Trykk den utover.
TOPPING
- 2 ss nøytral olje
- Ca 1 ss grovt salt
- Vårløk
- Rødløk
- Gressløk
- Tomater
- Persille
Hell olja utover og dekorer etter ønske. Bruk andre grønnsaker og urter om ønskelig. Strø på grovt salt. Etterhev 30 minutter.
Stekes på nederste rille på 225 grader i ca 25 minutter.
Kan fryses
Forrige
Kaldrørt chilibearnaise
Nyere