Mint og sjokoladeis
25. juni 2020
En frisk og god is med en digg mintsmak. Sjokoladen gjør at det blir enda bedre.
Jeg har peppermynte i ei potte ute som jeg har brukt, men vanlig mynte som kjøpes på butikken blir like godt.
INGREDIENSER
- 25 g mynteblader
- 5 dl fløte
- 1 boks søt kondensert melk
- eventuelt grønn konditorfarge
- 100 g Dronningsjokolade eller annen mørk kokesjokolade
Kok opp 1 dl av fløten, trekk kjelen av plata og legg i myntebladene. Rør litt så myntebladene faller sammen, la det stå å trekke smak i 1 time. Sil vekk bladene og kast dem, fløten settes i kjøleskapet til den er helt kald, ca 1 time.
Ha all fløten i en bolle og pisk det til krem, hell i den kondenserte melka og pisk det raskt sammen. Ønskes en grønn farge på den ferdige isen, tilsett konditorfarge sammen med den kondensert melka.
Hakk sjokoladen og vend den inn. Hell blandingen over i en egnet boks og sett i fryseren i minimum 6 timer.
Forrige