Sjokoladekake med mandelmel
21. mai 2020
Å bruke mandelmel i kaker gir et meget saftig og smakfullt resultat. Mandelmel er også glutenfritt.
Mandelmel kan kjøpes ferdig eller man kan male mandler. Bruk ei mandelkvern og ikke foodprossesoren.
1 kake
INGREDIENSER
- 2 egg
- 150 g sukker
- 75 g smeltet og avkjølt smør
- 2 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 dl melk
- 200 g mandelmel
Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn resten. Smør ei avlang form på 1,5 liter og hell røra oppi. Stekes på nederste rille på 180 grader i ca 50 minutter. Den vil være litt myk men sjekk med en kakepinne. Avkjøl litt før den hvelves forsiktig ut og avkjøles på rist.
Den kan spises sånn men litt sjokoladekrem oppå blir ekstra godt
- 50 g smør
- 1 ss kakao
- 2,5 dl melis
- 1 ss melk
Smelt smøret og pisk inn kakao og melis. Tilsett melk og pisk det sammen. Bre over kaka og pynt med bær
Forrige
Kneippbrød
Nyere
4 kommentarer
Vegar
Hei og takk for oppskrift. Er mengden litt snau for 1,5 l form? Min erfaring er at den fyller 1 l. 🙂
Gro
Syns du den passer best i mindre form er det ingenting i veien for det. Mulig steketiden blir lengre når kaka blir høyere
Atle
Hei, denne såg digg ut! Har du laga same kake i rund form?
Gro
Takk for det, veldig saftig og god kake. Nei ikke prøvd i rundform