Krydderkake med ostekrem
12. juli 2019
En saftig og god kake med en deilig kryddersmak. Ostekrem med litt appelsinskall i på toppen gjør den ekstra god.
1 kake
INGREDIENSER
- 3 egg
- 100 g hvitt sukker
- 100 g brunt sukker
- 75 g smeltet og avkjølt smør
- 2 ts bakepulver
- 1,5 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts nellik
- 2 dl melk
- 300 g hvetemel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre og vend dette forsiktig inn vekselvis med melk og smør. Dekk bunnen på ei rundform på 22 cm med bakepapir og smør kantene, hell røra oppi. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
OSTEKREM
- 200 g melis
- 50 g romtemperert smør
- 125 g naturell kremost
- Finrevet skall av 1/2 appelsin
Ha melis, smør og kremost i en bolle og miks det sammen, bruk gjerne en håndmikser. Bruk et zestjern eller lignende og riv skallet på appelsinen, kun det gule av skallet skal brukes. Vend dette inn i ostekremen.
Bre ostekrem oppå den avkjølte bunnen. Pynt med finhakket sjokolade, skall av 1/2 appelsin og jordbær
Forrige
Scones
Nyere