Hvetestang
Det er noe eget med nystekt gjærbakst syns jeg, må vel være noe av det beste som finnes.
Mine stenger ble veldig store så lag gjerne 3 istedenfor 2
2 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 1 egg
- 1 ss tørrgjær
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 75 g sukker
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time
FYLL
- 2 dl vaniljekrem
- Egg til pensling
- Melis og kokosmasse ved servering
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del i to, trill tykke pølser som passer kortsiden på et stekebrett og klem dem litt flatere, lag en grop i midten av stanga
Legg et klede over og etterhev ca 45 minutter.
Utvid gropa litt etter heving og fordel vaniljekremen i. Pensle med egg
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur og kokosmasse når de er helt avkjølte.
Kan fryses, resultatet blir best uten melis på