Baking,  Søt gjærbakst

Bollekake med solbærsyltetøy og ostekrem

Gode luftige snurrer satt sammen i ei form. Solbærsyltetøy gir et syrlig preg som avrundes perfekt med søt ostekrem. Nydelig.

1 stk

INGREDIENSER

  • 2,5 dl melk
  • 1 ss tørrgjær
  • 50 g sukker
  • 1 egg
  • 1 ts kardemomme
  • 400 g hvetemel
  • 50 g romtemperert smør i terninger

Fyll: fast solbærsyltetøy, ca 4 ss

Ha alt unntatt smøret i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter, tilsett smør litt og litt og elt i 10 minutter. Alt smøret skal være godt eltet inn. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 40×30 og smør på et godt lag solbærsyltetøy. Rull sammen og del i 10 biter. Kle ei paiform eller lignende med bakepapir og legg skivene oppi med litt mellomrom. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Blir den litt brun oppå legg på et bakepapir. Avkjøl litt før ostekremen has på.

OSTEKREM

  • 50 g romtemperert philadelphia
  • 1 ss romtemperert smør
  • 100 g melis

Bland sammen og smør på kaka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *