Ostebriks
Ostebriks har vel de fleste av oss kjøpt på butikken, de er jo så gode med ost og skinke inni. Nå er det ingen grunn til å måtte kjøpe de ferdige lenger de kan nemlig bakes selv. Knallgode om jeg får si det selv, og de kan selvsagt fylles med alt av pålegg.
18 stk
INGREDIENSER
- 6 dl lunkent vann
- 1/2 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 200 g revet ost
- 850 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 50×30. Brett den ene langsiden inn mot midten og den andre over der igjen, da har du tre lag.
Del hver i 9 biter og dem legg på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
- Egg til pensling
- 18 skiver gulost
Pensle med egg og legg ei osteskive på toppen. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse