Eltefrie rundstykker – halvgrove
Eltefri og langtidshevet bakst blir saftig og godt. Det er i tillegg lite jobb og det er vel nesten det beste syns jeg. Rundstykkene får litt ujevn fasong men det er litt av sjarmen.
15 stk
INGREDIENSER
- 5 dl kaldt vann
- 250 g fibra fullkornsmel
- 250 g hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ss flytende honning
- 1/2 ts tørrgjær
- 1 ts chiafrø
- 50 g havregryn
Rør alt det tørre sammen i en bolle. Tilsett honning og vann og rør det raskt sammen. Dekk bollen med plast og la den stå på benken i 12-18 timer.
Etter første heving strø 2 toppa spiseskjeer med mel på toppen. Bruk ei deigskrape og løft deigen fra kanten og inn mot midten. Gjenta dette 2 runder rundt hele deigen
Dekk bollen med plast og hev i 2 timer.
Strø et lag mel på benken (Kan også bruke frø) og hvelv deigen oppå. Bruk deigskrapa og skjær ut passelige biter, legg de med melsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Dette er en litt klissete jobb
Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.
Avkjøl på rist. Fine å fryse