Fisk,  Middag

Ovnsbakt torsk og grønnsaker med tomatsaus

En skikkelig god middag og med alt i en form er det enkelt å lage. Jeg har brukt torsk men annen type hvit fisk kan også brukes.

2-3 porsjoner

INGREDIENSER

  • 125 g torskefilet per person
  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g stangselleri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl vann + 1 buljongterning
  • 1 ts tørket basilikum
  • Salt og pepper
  • 150 g gulrøtter
  • 100 g kålrot
  • 300 g poteter

Skyll og tørk fisken, krydre den med salt og pepper.

Skrell og finhakk hvitløk og stangselleri, del løk i skiver. Surr dette til løken er myk. Tilsett basilikum, tomater, vann og buljongterning. Kok opp og la det småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Skrell og del gulrøtter, kålrot og poteter i mindre biter eller skiver. Legg dette i ei ildfast form og hell tomatsausen over. Stekes midt i ovnen på 200 til grønnsakene er nesten møre. Ta ut forma og legg fisken oppå, stek videre til fisken flaker seg, 10-15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *