Ovnsbakt torsk og grønnsaker med tomatsaus
26. mars 2020
En skikkelig god middag og med alt i en form er det enkelt å lage. Jeg har brukt torsk men annen type hvit fisk kan også brukes.
2-3 porsjoner
INGREDIENSER
- 125 g torskefilet per person
- 1/2 løk
- 1 fedd hvitløk
- 50 g stangselleri
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 dl vann + 1 buljongterning
- 1 ts tørket basilikum
- Salt og pepper
- 150 g gulrøtter
- 100 g kålrot
- 300 g poteter
Skyll og tørk fisken, krydre den med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløk og stangselleri, del løk i skiver. Surr dette til løken er myk. Tilsett basilikum, tomater, vann og buljongterning. Kok opp og la det småkoke ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skrell og del gulrøtter, kålrot og poteter i mindre biter eller skiver. Legg dette i ei ildfast form og hell tomatsausen over. Stekes midt i ovnen på 200 til grønnsakene er nesten møre. Ta ut forma og legg fisken oppå, stek videre til fisken flaker seg, 10-15 minutter.
Forrige
Gryte med rester av kalkun
Nyere