Lyst brytebrød
Jeg lager ofte brytebrød. Det er enkelt og lage og jeg slipper å stå å trille rundstykker, bare å kjevle ut og skjære i biter. Det blir saftig og godt og passer supert til både frokosten og i matpakka. Del i to og legg på favorittpålegget ditt, spis de sånn eller legg de sammen til en real sandwich.
2 langpanner
INGREDIENSER
- 1,3 liter lunkent vann
- 1 dl nøytral olje
- 1 pose tørrgjær
- 200 g havregryn
- 2 ts salt
- 1,7 kg hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og del deigen i to. Legg bakepapir på to stekebrett og fordel hver del på hvert sitt brett. Trykk eller kjevle deigen utover så den dekker brettet, bruk en pizzaskjærer og del i ruter.
Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Fine å fryse.