Baking,  Brød og Rundstykker

Polarbrød

Myke og gode polarbrød, akkurat passe flate og klare for å toppes med ditt favoritt pålegg.

De holder seg godt innpakket i en pose ett par dager, de kan også fryses.

16 stk

INGREDIENSER

  • 50 g smør
  • 5 dl melk
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 2 ss lys sirup
  • 750 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett melka og la det bli fingervarmt. Ha det i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og sett til heving i 2 timer.

Sett ovn på 275 grader og sett inn et usmurt stekebrett.

Ha deigen på melet underlag og del i 16 like store deler. Trill til runde boller, trykk de litt flatere og kjevle ut til en runding ca 0,5 cm tykk, prikk dem godt. De hever mye i ovn så ikke kjevle for tykt.

Ta ut det varme stekebrettet, legg på 5-6 polarbrød og stek på nest øverste rille i 4-6 minutter, de skal bli gylne. Gjenta med resten. Avkjøles mellom 2 kjøkkenhåndklær på ei rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *