Polarbrød
Myke og gode polarbrød, akkurat passe flate og klare for å toppes med ditt favoritt pålegg.
De holder seg godt innpakket i en pose ett par dager, de kan også fryses.
16 stk
INGREDIENSER
- 50 g smør
- 5 dl melk
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts hornsalt
- 2 ss lys sirup
- 750 g hvetemel
Smelt smøret, tilsett melka og la det bli fingervarmt. Ha det i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og sett til heving i 2 timer.
Sett ovn på 275 grader og sett inn et usmurt stekebrett.
Ha deigen på melet underlag og del i 16 like store deler. Trill til runde boller, trykk de litt flatere og kjevle ut til en runding ca 0,5 cm tykk, prikk dem godt. De hever mye i ovn så ikke kjevle for tykt.
Ta ut det varme stekebrettet, legg på 5-6 polarbrød og stek på nest øverste rille i 4-6 minutter, de skal bli gylne. Gjenta med resten. Avkjøles mellom 2 kjøkkenhåndklær på ei rist.