Tacobaguetter
Baguetter med tacofyll er kjempegodt og veldig populært. Her har jeg fylt de ferdig før steking og det forenkler jo mye. Putt i sekken og nyt en god lunsj på skolen, jobben eller fjellturen. Praktisk ikke sant
15 stk
INGREDIENSER
- 5 dl lunkent vann
- 3 ss nøytral olje
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 800 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter
Mens deigen hever forbered fyllet
- 400 g kjøttdeig
- 1 fedd hvitløk
- 1 løk
- Salt
- Pepper
- 2 ts spisskummen
- 2 ts chilipulver
- 3 ts oregano
- 1 ts paprikapulver
- 1 glass tacosaus
- 300 g revet ost
- + egg til pensling og 15 skiver hvitost
Skrell og finhakk løk og hvitløk, stek dette sammen med kjøttdeig. Tilsett krydderne og smak til med salt og pepper. Ta panna av varmen og rør inn tacosaus.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Del deigen i 15 like deler, jeg veier dem til ca 100 g. Trykk eller kjevle hver del ut til et rektangel på ca 10×15 cm. Legg på litt ost, 2-3 ss av kjøttdeigfyllet og ost på toppen
Samle deigen over og knip godt sammen langs kanten. Det må være helt tett så fyllet blir inni baguettene under steking
Legges med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Jeg former de litt så de blir penere i fasongen, men det er helt valgfritt om man gjør det eller ikke
Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og legg ei skive ost på hver. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Kan fryses.