Tilbehør

Tomatsaus

Dette er en enkel men veldig god tomatsaus. Bruk den som pizzasaus, pastasaus, i pølsegryter eller til kjøttboller. Ønsker man litt ekstra sting så kan chili tilsettes.

Denne oppskriften gir 4 dl ferdig saus, holder til f.eks 2 langpannepizzaer.

INGREDIENSER

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1 ts oregano
  • 1 dl vann
  • 1 buljongterning
  • Salt og pepper

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres dette blankt i ei gryte, tilsett tomatpuré og oregano og la det surre et lite minutt. Ha i tomat, vann og buljongterningen og la det småkoke minimum 30 minutter, rør innimellom. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Kan fryses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *