Pai med ørret
Pai er skikkelig godt og man kan fylle med nesten alt. Her har jeg brukt ørret men laks kan også brukes.
2-3 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 50 g smør i terninger
- 1 eggeplomme
- Ca 2 ss vann
Ha mel, salt og smør i en foodprossesor og kjør det til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og akkurat nok vann til at den går sammen til en deig. Trykk den utover i ei paiform, ca 23 cm, prikk godt med en gaffel og sett i kjøleskapet i minimum 30 minutter.
Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter, den skal begynne å få litt farge.
Senk ovnstemperaturen til 200 grader.
FYLLET:
- 250 g ørretfilet
- 1/3 brokkoli
- 5 cm purre
- 100 g revet ost
- 1,5 dl fløte
- 2 egg
- Salt og pepper
Fjern eventuelt skinn og bein på fisken, skyll og tørk den godt. Del fisken i store terninger, del brokkoli i små buketter og finsnitt purre. Fordel dette og halvparten av osten i paiskallet.
Pisk sammen fløte og egg, krydre med salt og pepper og hell dette over i paiskallet. Fordel resten av osten på toppen.
Stek paien på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet.