Gulrotsuppe
18. februar 2020
Suppe av gulrøtter er kjempegodt og en super måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på. Litt sprøtt tilbehør i form av krutonger gjør seg, eller ei skive loff hvis du ønsker det.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 300 g gulrøtter
- 1 liten løk
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 1/2 dl fløte
- Salt og pepper
Skrell og del gulrøtter og løk i mindre biter. Kok de møre i grønnsaksbuljongen. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller en blender. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
KRUTONGER:
- 3 skiver loff
- 1 ts hvitløkspulver
- Salt og pepper
- 2 ss olje
- 1 ss finhakket gressløk
Del loff i terninger og vend inn olje, hvitløkspulver, salt og pepper. Stek de gylne i ei stekepanne. Strø på gressløk på slutten av steketiden.
Server suppa med krutonger og gjerne et dryss finhakket gressløk.
Forrige
Smoothie med bringebær og mynte
Nyere