Middag,  Suppe

Gulrotsuppe

Suppe av gulrøtter er kjempegodt og en super måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på. Litt sprøtt tilbehør i form av krutonger gjør seg, eller ei skive loff hvis du ønsker det.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 300 g gulrøtter
  • 1 liten løk
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • 1/2 dl fløte
  • Salt og pepper

Skrell og del gulrøtter og løk i mindre biter. Kok de møre i grønnsaksbuljongen. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller en blender. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

KRUTONGER:

  • 3 skiver loff
  • 1 ts hvitløkspulver
  • Salt og pepper
  • 2 ss olje
  • 1 ss finhakket gressløk

Del loff i terninger og vend inn olje, hvitløkspulver, salt og pepper. Stek de gylne i ei stekepanne. Strø på gressløk på slutten av steketiden.

Server suppa med krutonger og gjerne et dryss finhakket gressløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *