Hveteboller
16. februar 2020
Store, luftige boller med en god smak av kardemomme og smør. Jøye meg disse ble gode, her holder det ikke med bare én.
Disse inneholder egg men det kan om ønskelig utelates.
15 stk
INGREDIENSER
- 4 dl melk
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 2 ts kardemomme
- 150 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 650 g hvetemel
- + egg til pensling
Lunk melk til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Jeg veier hvert emne til 100 g. Trill til runde boller og sett de på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 45 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige