Kremet grønnsakssuppe
28. januar 2020
Å lage suppe er en god måte å rydde i grønnsaksskuffen på og en super måte å få i seg litt ekstra grønnsaker på.
Som hovedrett holder denne mengden fint til 4 personer
INGREDIENSER
- 3 poteter
- 3 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 1/4 sellerirot
- 1/2 purre
- 1,5 liter vann
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1 dl fløte
- 1 håndfull hakket persille
- Salt og pepper
Skrell og del grønnsakene i mindre biter og ha det i en kjele. Hell i vannet og tilsett buljong. Kok opp og la det småkoke til grønnsakene er møre. Kjør suppa glatt med en stavmikser eller en blender. Hell det tilbake i kjelen og tilsett fløte og persille, smak til med salt og pepper. La det få et raskt oppkok.
Server gjerne med ei skje rømme i hver tallerken og godt brød.